Hae tästä blogista

tiistai 14. joulukuuta 2010

Hiljaista on ollut


täällä blogipuolella. Kotona sitten kaikkea muuta! Päivityshitauteen on oikeastaan kaksi syytä; isänpäivän aamuna syntynyt potra poika sekä joulu. Poika pitää kiireisenä kotosalla, ylimääräistä ompeluaikaa ei ihan hirveästi ole... Joulu taas tuo salaisuudet tullessaan; kaikki mitä olen saanut ommeltua on menossa joulupukin konttiin... Niitä ei taas oikein voi täällä julkaista! Mutta julkaistaan sentään yksi kuva tulokkaasta:
Tässä söpöliini on reilun viikon ikäinen. Nyt ikää on jo reilu neljä viikkoa.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Koolailua...

Innostuin kokeilemaan Kool aid-värejä, kun löysin kirpparilta pussukan epämääräisiä villalankoja. Lisäksi ostin valkoisen ja vaaleanharmaan seiskaveikan. Sain jo keväällä Toronton tuliaisena näitä väripusseja, mutta nyt vasta tuli inspiraatio kokeilla. Syksyisiltä Vanhan sataman messuilta ostin vielä pari pussia lisää eri värejä. Ilun koolausoppaasta katselin vielä varmistuksia, ja eikun hommiin. Tuloksia näkyy tässä:

Mangonkeltaista väriä, lankoina valkoinen ja vaaleanharmaa seiskaveikka. Tuo vaaleanharmaa-pohjainen oli aluksi aika "hassun" väristä =), mutta sitten kun koolasin muitakin värejä, niin se menee ihan hyvin muiden harmaapohjaisten kanssa, vaikka kuviovärinä.
Tässä on värinä violetti, ja lankoina niitä kirppiseriä. Tuli ihanasti erisävyisiä. Näistä olen tosi onnellinen!
Vielä sinisiä. Näistä sävyistä en itse pidä ihan hirveästi, mutta menevät varmasti muiden joukossa.
Vihreitä väripusseja minulla on todella paljon. Tästä satsista pidän paljon, koska pohjalankoina oli taas kirppislankoja, ja sävyjä tuli todella mukavasti erilaisia.
Koolailin vielä muitakin värejä; kirsikkaa, toista sinistä, kirsikka-mangosekoitusta ja useamman satsin vihreää. Niistä en enää muistanut ottaa kuvia. =/ Mutta kunhan saan valmista näistä jotain, laitan lisää kuvia.
Lasten mielestä värjäys oli kuin taikomista! (Oli se kyllä minustakin! ) Kun laittaa väriliemeen "värittömiä" lankoja, ja keittää pari minuuttia, on väri siirtynyt lankoihin ja liemi on kirkasta!
Langat tuoksuvat ihana karkkimaisilta, neuloessakin tuoksuu mukavasti. Lähinnä kauhistusta herätti ajatus, että jotkut juovat näitä mehuja ihan oikeasti. Pussin kyljessä oli ohje, lisää vain vesi ja sokeri! Lapset oisivat halunneet maistaa mehuja, mutta jotenkin itseä hirvitti laittaa suuhun moista litkua, enkä tehnyt sitä juotavaksi. (Tosin -90-luvun taitteessa join itse ihan sujuvasti moisia litkuja Amerikan ihmemaassa .) Mutta vanhempien tehtävänähän on suojella lapsia! =)

torstai 30. syyskuuta 2010

Paitoja urakalla

Tein peruspaitoja pinon. Kaikille muille on jo omistaja, ainoastaan tuo vihreä autopaita kaipaa vielä uutta kotia. Se löytyy puodistani. Näistä menee osa lahjoiksi, omaan käyttöön tulee vain tuo kärpässienipaita kerholaiselle.

Pakkohan oli ottaa lähikuvia noista ihanista nauhoista! Olen ihan innoissani noista kaikenlaisista nauhoista. Kärpässienipaidassa on muistutuksena ambulanssi. Siitä kerholainen muistaa, että näitä sieniä ei saa syödä!

Autopaidassa on tähti eräälle kummipojallemme, joka istuu toisinaan "tähtiauton" kyydissä.

Vihreässä autopaidassa on autoja...

ja siilipaidassa yllättäen siiliä! =)

Tämän illan urakkaan kuuluu vielä yhdet housut ja yksi paita, ennen huomista reissuun lähtöä. Pitänee siirtyä sorvin ääreen!

tiistai 28. syyskuuta 2010

Syksy jo saa...


Viktoria-luumu on tänä vuonna ensimmäistä kertaa tuottanut satoa. Latva paleltui viime talvena, mutta alaoksille tuli luumuja sitäkin enemmän.Pitäisikö nämä kesäkukat jo armahtaa ja viedä "autuaimmille metsästysmaille"? =)
Orvokit ostin toukokuussa. Nämä ovat jo toista sukupolvea samoja orvokkeja. Ekaluokkalaisen istuttama krassi kukkii vieläkin. Suunnittelimme, että keräämme siemenet talteen, niin saadaan taas keväällä kasvatella.
Vanha saarni aikoo jo luovuttaa. Se tietää jo, että syksyn jälkeen tulee talvi ja sitten kevät taas!
Myös kiinanlaikkuköynnös on jo niin iäkäs, että se ei jaksa sinnitellä kovin pitkään syksyllä. Ikäluokka alkaa olla + 50v.
Virosta tuomani lumikärhö on sinnikäs. Se kukkii vielä, pakkasiin asti.
Omput alkavat olla jo pakkasessa, onneksi. -Syvä huokaus!- Nämä Antonovkat ovat parhaimmillaan vastasyntyneen pään kokoisia =)

Niin, ne ompelukset... Jotain pientä aina valmistuu, pipoja ja paitoja viimeksi. Niistä tulee oma postaus, kunhan saan vielä kaksi kaulusta tehtyä!

perjantai 17. syyskuuta 2010

Marraskuun tulokkaalle



olen saanut jo jotain aikaiseksi. Tämä puku valmistui kierrätyshengessä isonsiskon paidasta. Alunperin se oli 130-senttinen lingon&blåberryn pitkähihainen, joka ei oikein värien puolesta istunut kenellekään. No, pelastin sen kierrätyspussista. Kangas oli hyväkuntoinen, ainoa ongelma oli tuo väritys. Mutta minusta tästä tuli ihan tyylikäs.
Toinen jatkuvasti vireillä ollut projekti on tämä Babette-peitto, jollaisia olen ihaillut eri blogeissa. Pitihän minunkin aloittaa sen virkkaaminen. Työläs projekti, mutta niin mukava! =)
Virkkuukoukun koko on 4,5, ei siis mikään ihan pieni. Lankana on tosi ihana Cascade 220, jota ostin Lankakauppa Kujeesta. Samoin tein voinkin mainostaa, että on ihana kauppa! Suosittelen vierailemaan ja tilaamaan, jos olet innostunut neulomisesta tai virkkaamisesta.
Babetesta taitaa olla puolet valmiina. Mutta onhan tässä vielä pari kuukautta aikaa. (Tosin tästä on tulossa vain turvaistuinpeite, ei mitään parisängynpeitettä... ) Tällä vauhdilla valmista on ehkä joulun jälkeen... =)

Ps. Aina kun lisään kuvan, tekstin väri muuttuu siniseksi. Onko tämä ihan normia, vai teenkö jotain pieleen? Ja jos liitän kuvan, se menee aina ekaksi ennen tekstiä, ei siis sinne, missä kursori on. Mikä tässä mättää? =)

perjantai 10. syyskuuta 2010

Kangasläjäys tuli



Saksasta asti. Nämä ovat Michas Stoffeckelta, Janan järjestämän kimppatilauksen satoa. Sieniä piti tilata, kun niitä ei täältä Etelä-Karjalasta löydä, ei edes kärpässieniä.


Jotain näistä tulee. En ole vielä ihan varma, mutta tyttöjen juttuja luultavasti. Pojille tilasin vähän autoja...
Oliko nämä hymynaamoja vai autoja... Oikein päin käännettynä kankaassa on siis autoja.
Nauhoja tilasin pussillisen. Mielestäni tilasin myös kärpässieninauhaa, mutta ei sitä sitten ollutkaan alkuperäisessä tilauksessani. Mitähän lienee päässäni liikkunut, kun olin niin tosissani, mutta en kuitenkaan sitten tilannut. Mutta onhan näissäkin nauhoissa ompelemista!


tiistai 7. syyskuuta 2010

Vihdoinkin sain jotain aikaiseksi ompelurintamalla...

Elokuu karkasi käsistä näin ompeluintoilun puolesta. Muuten se oli kyllä rankka ja haikea läheiseni poismenon johdosta. Eipä tullut paljon ommeltua! Yritysjutut jaksoin pyörittää läpi, mutta muuten kyllä meni ihan muissa merkeissä.
Nyt kuitenkin ompelukone surisi tuossa illan päälle. Kyllä toki saumurikin ja peitetikkisaumuri huristivat myös. =)
Ekaluokkalainen sai monsteripaidan SAIMA-malliston mukaan ommeltuna. Kangas on omasta kaupasta, se on ekaluokkalaisen ehdoton suosikkiväri. Laitoin monsterin mukaan vähän piristämään paitaa. Isänsä mukaan monsteri on kuva ekaluokkalaisesta...
Kerholainen sai myös oman SAIMA-paidan. Se on vielä vähän kesken tässä kuvassa. Intoa vain oli niin paljon, että piti ottaa kuva ennen kuin helma ja kaula-aukko ovat valmiina.
Kangas on omasta kaupasta. Kaula-aukon resori vaatii vielä miettimistä... Nuo maasturit ovat tummanvioletteja, joten taitaa siitä violetti tulla kuitenkin. Ostin jo violetit leggaritkin valmiiksi täman paidan kanssa käytettäväksi.
Vielä yksi juttu valmistui. Meillä kun ei ole poikia, niin tämä tulee sitten myyntiin; robottitrikoo ILMARI-mallistosta.
stä kuvasta näkyy koko robottikangas vähän paremmin kuin tuosta kaupan kuvasta. Myynnissä kaupan puolella.

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Tervetuloa!


Aloittelen tässä uutta harrastusta; blogin pitämistä. Täällä olisi tarkoitus esitellä käsityöharrastustani ja tietysti muitakin projekteja. Sydäntäni lähellä on tällä hetkellä ompelu ja virkkaus, mutta myös muut käsityöjutut ovat enemmän ja vähemmän pinnalla. Mutta katsellaan, mitä tästä tulee...
Pihalla on lämmintä +27,5, sisällä +26,8 astetta! Tämä on sitä kesää!