Hae tästä blogista

lauantai 13. marraskuuta 2010

Koolailua...

Innostuin kokeilemaan Kool aid-värejä, kun löysin kirpparilta pussukan epämääräisiä villalankoja. Lisäksi ostin valkoisen ja vaaleanharmaan seiskaveikan. Sain jo keväällä Toronton tuliaisena näitä väripusseja, mutta nyt vasta tuli inspiraatio kokeilla. Syksyisiltä Vanhan sataman messuilta ostin vielä pari pussia lisää eri värejä. Ilun koolausoppaasta katselin vielä varmistuksia, ja eikun hommiin. Tuloksia näkyy tässä:

Mangonkeltaista väriä, lankoina valkoinen ja vaaleanharmaa seiskaveikka. Tuo vaaleanharmaa-pohjainen oli aluksi aika "hassun" väristä =), mutta sitten kun koolasin muitakin värejä, niin se menee ihan hyvin muiden harmaapohjaisten kanssa, vaikka kuviovärinä.
Tässä on värinä violetti, ja lankoina niitä kirppiseriä. Tuli ihanasti erisävyisiä. Näistä olen tosi onnellinen!
Vielä sinisiä. Näistä sävyistä en itse pidä ihan hirveästi, mutta menevät varmasti muiden joukossa.
Vihreitä väripusseja minulla on todella paljon. Tästä satsista pidän paljon, koska pohjalankoina oli taas kirppislankoja, ja sävyjä tuli todella mukavasti erilaisia.
Koolailin vielä muitakin värejä; kirsikkaa, toista sinistä, kirsikka-mangosekoitusta ja useamman satsin vihreää. Niistä en enää muistanut ottaa kuvia. =/ Mutta kunhan saan valmista näistä jotain, laitan lisää kuvia.
Lasten mielestä värjäys oli kuin taikomista! (Oli se kyllä minustakin! ) Kun laittaa väriliemeen "värittömiä" lankoja, ja keittää pari minuuttia, on väri siirtynyt lankoihin ja liemi on kirkasta!
Langat tuoksuvat ihana karkkimaisilta, neuloessakin tuoksuu mukavasti. Lähinnä kauhistusta herätti ajatus, että jotkut juovat näitä mehuja ihan oikeasti. Pussin kyljessä oli ohje, lisää vain vesi ja sokeri! Lapset oisivat halunneet maistaa mehuja, mutta jotenkin itseä hirvitti laittaa suuhun moista litkua, enkä tehnyt sitä juotavaksi. (Tosin -90-luvun taitteessa join itse ihan sujuvasti moisia litkuja Amerikan ihmemaassa .) Mutta vanhempien tehtävänähän on suojella lapsia! =)

3 kommenttia:

  1. No onpas helpon näköistä värjäämistä. Toista se oli, kun äitimuori takapihalla, vanhassa padassa keitteli lankoja päiväkaudet kielon lehdillä, kanervilla, sienillä... Mutta oli kuulemma nautinnollista sekin.

    Kivoja värejä sait, ja mukava tosiaan, että tuli noin eri sävyjä. Kyllä sille sinisellekin on varmasti vielä käyttöä... :)

    VastaaPoista
  2. Niin. Sehän minun piti vielä kysäistä, kun tuo oli mulle ihan uus juttu, että saako noita KoolAideja ollenkaan Suomesta ? Vai pitäiskö panna tilaus Kanadan suuntaan.;)

    VastaaPoista
  3. KoolAideja myy Suomessa ainakin Muksuaitta. Kanadasta saa ainakin, kun tyttäreni niitä sieltä toi. =)

    VastaaPoista