Hae tästä blogista

tiistai 22. tammikuuta 2013

Remonttipartio hommissa ja ompeluksia


Meillä alkoi vessaremontti. Kaikki purettiin ja kannettiin kaatiskuormaan. Sotku oli hirveä, ei olisi kyllä etukäteen arvannut, millainen The Projekti tästä tulee. Tammikuun eka viikolla vessassa näytti tältä:

 Nyt näyttää jo paremmalta, lattialla on jo laatat ja seinien laatoitus alkaa huomenna. Kaapistot on hommattu IKEAsta ja odottavat kokoamista. Hieno tulee, kunhan saadaan valmista.
Tämä ponikangas odotti syksystä asti inspiraatiota. Sitten siitä syntyi alusasusetti; paita, pikkarit ja kalsarit. Pikkareiden kaava on Ottobren Dumbo-alushousut. Kaava on tosi hyvä, vaikka se näyttää lehdessä liian isolta tai siis korkealta. Mataloitin noin sentin pöksyjä, ja tuli just sopivat kohta neljävuotiaalle. Tyttö on ikionnellinen! 
 Lahkeensuut käänsin peittarilla. Tuli kivan siistit, eivätkä kiristä ollenkaan.

Vielä sovituskuvaa pikkuveljen kanssa. Pikkuveljellä on päällään Hurmuri-huppari, joka näkyy tarkemmin seuraavassa kuvassa. 
 Kangas on Verson puodin Hurmuri-kissaa. Poika ihastui kissoihin tosi paljon. Minusta kangas näyttikin kotona vähän turhan retrokilta, joten otin huppariin noita muita värejä kaveriksi ja jätin oranssin ja ruskean vähemmälle. Tuli mielestäni ihan raikas näin.
 Hihoissa on mustaa joustofroteeta, hihansuussa peittarilla vedetty vähän leveämpi ommel. Tai siis peittarin "nurja" ommel.
Hupussa on mustavalkoinen trikoo. Vuoritin vain hupun, kun poika on niin lämminverinen, eikä kaipaa paksuja paitoja.

Mukavia keväänaloitustalvipäiviä!

tiistai 8. tammikuuta 2013

Vuoden aloituksen ompeluksia



Vuosi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin porukan sairastellessa. On heräilty yöllä ja nukuttu päivällä, välillä myös yöllä. Mutta kevättä kohti mennään! Ompeluksiakin on valmistunut.



Krokotiilihuppari kokoa 98, kangas on Muru-neulosta. Taskut neuloin itse kaksinkertaisesta puuvillalangasta. Lanka kestää 60 asteen pesun, niin kuin hupparikin. Sovituskuva on hieman vauhdikas, kun kaksivuotias esittää hyppyä!
Tässä vielä kokonaiskuva hupparista. Vetoketjun kanssa taiteilin pitkään, apua kysyin tietysti vasta sitten kun vetskari oli jo kiinni. Mutta ensikerralla sitten! 
 Kaksivuotias esittelee isonsiskon mekkoa. "Minä näytän!"
 Tein eka kertaa pallohelmaisen mekon. Ei ollutkaan vaikea, vaikka olin niin kuvitellut. Sisällä on vuorena valkoinen trikoo. Metsolan Waterlily on hommattu Kangashamstereista. Onnenpäivä kun sain sen, kiitos vain myyjälle, jonka nimeä en muista!
Sovitusta, pikkuveli mukana. Mekon koko 100 cm. Kaavat omat, eli pohjana 100 cm peruspaita, jota levensin helmasta. 
Ja vielä isosiskolle huppari Kvk:n Apilafroteesta. Jotenkin tuo vetskari vaatii vielä harjoittelua!